Archives

You are currently viewing archive for November 2008
SÁBADO 8 de NOVIEMBRE de 19h hasta 24h
La Escocesa, Pere IV 345 (Metro Selva de Mar)
VISUALS, LAPTOPS AND SHOWCASE

19.00h Manintheattic
20.00h BToy & Gorrion
21.00h Backstab & Pixel in fact
22.00h C156
23.00h Uxuka & Lectrovision
Categoría: Eventos y publicaciones     
Quan vam rebre la proposta per part de la direcció artística del festival – el Niu - de participar a l’Inside22@, vam valorar positivament la voluntat constructiva del projecte, així també la unitat d’acció dels principals centres culturals del barri (l’Hangar, el Niu, l’Espai Ubú i La Escocesa).

L’oposició al festival sorgida aquests darrers dies ha obligat a l’Associació d’Idees Ema a fer una intensa autocrítica.

El festival Inside22@, malgrat haver nascut amb les millors intensions, s’ha convertit en una màscara que amaga la violència i destrucció (del teixit productiu, social i cultural del barri) que fins ara han caracteritzat les accions del 22@.

La frivolitat (la imatge, els continguts, el missatge) del festival Inside22@ és una ofensa a les víctimes de la ferotgia especulativa del 22@ que encara segueix viva a la memòria (i a la realitat) del barri.
Les crítiques i les observacions dels qui estan manifestant la seva dissensió tenen un fonament ètic i moral molt legítim que tenen el seu origen en les lluites que han permès la supervivència d’espais destinats a la desaparició (entre ells Can Ricart i La Escocesa), el protagonisme de l’ètica anitespeculativa i la importància de la cultura en el teixit social.

Assumint la nostra responsabilitat, és evident que a dia d’avui no participaríem a aquest Inside (o sigui, no estem en contra a priori a un festival). Hem estat culpables de lleugeresa i de no haver sabut aportar una consciència crítica a la realització del festival.

Per una altra banda, ens hem compromès amb la direcció artística d’InSide i amb els artistes que hi participaran i per això hem decidit complir amb el nostre compromís i mantenir obert l’escenari de La Escocesa el dia 8 de novembre.

Conscients de la situació, convidem a la lliure a expressió a tothom qui vulgui manifestar-se, oposar-s’hi i demostrar la seva desavinença a la política especulativa del 22@, esperant però que les accions de boicot respectin el treball dels artistes implicats i la bona voluntat dels participants al festival.

L’Associació d’Idees Ema assumeix la responsabilitat social que l’ocasió requereix i manté la seva disponibilitat a la confrontació i el debat.

Associació d’Idees Ema

Més info:
- El festival Inside22@
- Una anàlisi detallada del 22@
- Sobre Indra (22@network)
- El col·lectiu outside22@
- La convocatòria d’outside 22@
- Un article d’El Periódico

[Versión en castellano]

» Read More

Categoría: Eventos y publicaciones