La 'contracultura' contraataca
de Carmen Moreno

Convertir antigues fàbriques en centres de creació i difusió artística. És la darrera iniciativa de l'Institut de Cultura que, el passat 20 de novembre, va organitzar una trobada a la fàbrica Fabra i Coats amb associacions i artistes de tota i mena i de tots colors per tal d'apropar-se al seu objectiu. I és que alguna cosa s'està movent pel que fa als camins artístics més alternatius i alhora més reals de Barcelona. El festival Indisciplines, organitzat per l'Associació d'Artistes Escènics, es va revelar contra una cultura que fa temps que està en crisi, i quina millor manera de fer-ho que mitjançant l'expressió artística, en general. Ara, el centre de creació La Escocesa, situada al Poblenou, posa tota la carn a la graella amb el 2n festival d'Idees, que tindrà lloc els propers 12, 13 i 14 de desembre. Persecucions d'ombres, projecció fotogràfica, lectura poètica, música, dansa, videoart, espectacle infantil, teatre d'objectes... La cosa bull. Ja era hora que alguns se n'adonessin.

eldema.cat
Categoría: Medios de comunicación     
Vídeo realizado al final del 2007 por Roman Aixendri, Manuel Mazón, Patri Esteban, Pablo García y Sandra Cadena sobre la situación de La Escocesa.

» Read More

Categoría: Medios de comunicación     
Por Roberta Bosco.
El Pais

"Se subasta centro de arte: a la una, a las dos, ¡vendido!". Tal como había anunciado, Cultura de Base (CdB. www.culturadebase.net) ha pasado a la acción. La plataforma -que reunió unas 350 adhesiones a su manifiesto en contra de la política del Departamento de Cultura en relación con el futuro del Centro de Arte Santa Mónica (CASM)- no dejó escapar la oportunidad mediática ofrecida anoche por la inauguración de las últimas exposiciones programadas por el anterior director, Ferran Barenblit, quien dimitió el pasado julio. Tras desplegar una gran pancarta en la rampa exterior, la plataforma organizó una subasta al aire libre, conducida por un actor, que consiguió vender en rápida sucesión, primero el CASM y luego los emplazamientos que se han barajado como sede del futuro centro de arte: el canódromo, que es el que más puntos tiene, el Palau Macaya y Tecla Sala.

» Read More

Categoría: Medios de comunicación     
Categoría: Medios de comunicación     
Categoría: Medios de comunicación